zonvakantie

VAKANTIE TURKIJE

Turkije is het populairste vakantieland onder landgenoten. Dit heeft onder andere te maken met het altijd mooie weer en zeer betaalbare hotels en resorts maar ook de prachtige stranden en steden die het land rijk is. De meeste toeristen bezoeken het land echter met name voor de zon, de zee en het strand om zo nu en dan een uitstapje te maken naar een stad of bezienswaardigheid. Doordat het boeken van een vakantie in Turkije relatief goedkoop is kan men vaak wat langer blijven of zich meer luxe veroorloven dan men normaal gesproken zou kunnen.

Turkije is een land voor iedereen en elk budget. Wel dient men rekening te houden dat de sterren waarmee hotels worden aangeduid niet altijd overeenstemmen met het aantal sterren zoals men die in West-Europa gewend is. Het aan te raden om een accommodatie te nemen met tenminste 1 ster meer dan men gebruikelijk zou doen. Op die manier is men vrij goed verzekerd van dezelfde service en voorzieningen als een accommodatie van een lagere klasse in de West-Europese landen.

Zeer veel luxe hotels en resorts in Turkije bieden de all inclusive formule aan, een verzorgde vakantie tegen een lage prijs waarbij u onbeperkt kunt genieten van eten, drinken en meer. De meeste mensen kiezen voor accommodaties in badplaatsen aan de Middellandse en Egeïsche Zee waar ze genieten van het aangename klimaat en een onbezorgde vakantie. De Turkse Rivièra met mooi schone stranden en op de achtergrond het Taurusgebergte kent vele gezellige kustplaatsen die ideaal zijn om de vakantie door te brengen, bekende plaatsen zijn Side, Belek, Alanya en Lara.

Naast allerlei bezienswaardigheden en het prettige klimaat kent Turkije ook een keuken die zeer zeker het ontdekken waard is. Eten bepaalt een belangrijk deel van de Turkse cultuur en wordt als een speciale gebeurtenis gezien. Door de aanwezigheid van de verschillende etnische groepen in Turkije is ook de keuken heel gevarieerd. Kenmerkend voor een traditionele Turkse maaltijd is de diversiteit van de gerechten en de aanwezigheid van brood bij vrijwel elke afzonderlijke maaltijd.