Griekse eilanden

Griekse eilanden

Griekenland wordt gezien als de bakermat van onze beschaving. Het culturele erfgoed is er wijd en zijd verspreid en er is dan ook genoeg te zien. Bovendien heeft Griekenland de meeste eilanden in Europa. Het zijn er honderden en de één is nog mooier dan de ander. Het is dus niet verwonderlijk dat dit land één van de populairste vakantiebestemmingen onder zonaanbidders is. Dit wil overigens niet zeggen, dat het overal even druk is en dat u struikelt over de toeristen.

We hebben nog een mooie vakantietip wanneer u op zoek bent naar een rustieke plek, waar u kunt genieten van prachtige stranden en misschien wel de blauwste zee die u ooit heeft gezien, Kefalonia. Deze groene parel is gelegen in de Ionische Zee en is nog niet overspoeld door massatoerisme. U kunt er wandelen door idyllische dorpjes met kleurrijke huizen en oogverblindend mooie baaien. Voor een heerlijke maaltijd gaat u naar één van de vele tavernes. Onder het genot van een glaasje ouzo maakt u een keuze uit de vele smakelijke gerechten.

Ook op Samos, in de Egeïsche Zee, heerst een relaxte sfeer. Maar net als op het drukkere Kreta kun je er de avonden afsluiten in één van de gezellige uitgaansgelegenheden. Het ideale aan een Griekse strandvakantie is dan ook, dat je zon, zee en rust kunt combineren met wat meer actie en cultuur. De accommodaties zijn goed verzorgd en de bevolking is bijzonder vriendelijk. Voor welk eiland je ook kiest, een vakantie naar de Griekse eilanden staat garant voor een onvergetelijke ervaring.